Lacinál találtam rá erre a formázásra.
Nem az ő receptjét használtam, hanem egy sós kalácstésztával készítettem el.
Kalács
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2,7 dl növényi tej
1 cs. szárított élesztő
1 teáskanál cukor
2 teáskanál só
5 dkg növényi vaj
10 db virsli
A lisztet, vizet meglangyosítottam. A liszt közepébe mélyedést csináltam, beletettem a cukrot, élesztőt és a tejet.
10 perc múlva belekerült a vaj és a cukor is, majd összegyúrtam.
30 perc után átgyúrtam, 10 egyenlő részre osztottam.
A tésztát úgy nyújtottam ki, hogy a virslinél 1-1 cm-rel legyen hosszabb. A virsli tetején jó szorosan összecsipkedtem a tésztát, és óvatosan meghempergettem, hogy az összecsípett rész kisimuljon.
Az így kapott virslis hurkát, centiméterenként bevagdostam, majd szétnyitottam.
A szeleteket megfordítottam úgy, hogy álló helyzetből fekvőbe kerüljenek, majd karikára formáztam.
200 fokos sütőben 15 percig sültek.
Jópofa nagyon, ügyi vagy! És köszi a fázisfotókat!
VálaszTörlésSzívesen! :))
VálaszTörlésNéha én sem értem a leírásokat. De ha van hozzá fotó, akkor a lépések memorizálása is sokkal könnyebb.
Ezért magamból kiindulva próbálom a receptek leírását és fotózását elkészíteni.