2012. január 6., péntek

Az év első süteménye Mamócától - MINITORTA

Ezt a tortát a férjem anyukája sütötte, újévkor a fiúknak.
Nagyon örültek neki, és az utolsó morzsáig elfogyott. 
A tésztája az én tej- és tojásmentes piskótám, csak kakaópor nélkül. A töltelék nagyon egészséges, dió, méz, mazsola, házi lekvár.


Tej- és tojásmentes piskóta
Hozzávalók:
2,5 dl zabtej
10 dkg cukor
25 dkg liszt
1/2 db citrom leve és héja
1 teáskanál vaníliakivonat
1 mokkáskanál szódabikarbóna
6 evőkanál olaj


A hozzávalókat csomómentesen összekeverem. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütöm.
Még melegen, egy 10 cm-es pogácsa szaggatóval kiszúrt 9 kört.
Amíg a piskóta sült, a diót száraz serpenyőben meg kell pirítani, majd mozsárban összetörni. Amikor kihűlt, mézzel, lekvárral és mazsolával  összekeverni.
Az alsó tésztára kerül a diós töltelék, a következő tésztára a lekvár, a sort az utolsó tészta karika zárja.
Az így kapott tortácskát, 2-3 evőkanálnyi növényi tejjel kikevert gesztenyepürével kell bevonni, és jöhet a díszítés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails