Ezt a tortát a férjem anyukája sütötte, újévkor a fiúknak.
Nagyon örültek neki, és az utolsó morzsáig elfogyott.
A tésztája az én tej- és tojásmentes piskótám, csak kakaópor nélkül. A töltelék nagyon egészséges, dió, méz, mazsola, házi lekvár.
Tej- és tojásmentes piskóta
Hozzávalók:
2,5 dl zabtej
10 dkg cukor
25 dkg liszt
1/2 db citrom leve és héja
1 teáskanál vaníliakivonat
1 mokkáskanál szódabikarbóna
6 evőkanál olaj
A hozzávalókat csomómentesen összekeverem. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm és 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütöm.
Még melegen, egy 10 cm-es pogácsa szaggatóval kiszúrt 9 kört.
Amíg a piskóta sült, a diót száraz serpenyőben meg kell pirítani, majd mozsárban összetörni. Amikor kihűlt, mézzel, lekvárral és mazsolával összekeverni.
Az alsó tésztára kerül a diós töltelék, a következő tésztára a lekvár, a sort az utolsó tészta karika zárja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése