Ezt a rafináltan formázható kalácsot Krisztinél láttam meg szombaton reggel. Annyira magával ragadott a szépsége, hogy én is szerettem volna elkészíteni.
A szombati ebéd után be is dagasztottam a tésztát, és a fiúk ezt ehették uzsonnára (nem csak ők). :)))
Csokikrémes rózsakalács
Hozzávalók:
45 dkg liszt
1,5 dl zabtej
5 dkg növényi vaj
1 cs. szárított élesztő
8 dkg cukor
1 teáskanál só
csokikrém:
1 cs. csokis puding
2 dl zabtej
2,5 evőkanál cukor
2 marék étcsoki lencse
10 dkg növényi vaj
A kalács tésztáját összeállítottam, bedagasztottam, és langyos helyen 1 órát pihentettem.
Közben elkészítettem a krémet. Kevés tejben elkevertem a pudingport. A többi tejet felforraltam, beletettem a cukrot, és hozzáöntöttem a pudingot, majd összefőztem.
Amikor lehúztam a tűzről, belekevertem a csokit és a vajat.
A formázás lépései. Az 1 órás pihenő után, újra átgyúrtam a tésztát, majd 12 egyenlő részre osztottam.
Az adagokat külön-külön kb. 2 tenyérnyi nagyságúra nyújtottam. A tészta felét megkentem a krémmel, majd ráhajtottam a másik felét.
Utána 3 csíkra vágtam úgy, hogy a tésztát nem vágtam végig. A csíkokat feltekertem, egymás mellé rendeztem őket, és beletettem a muffin formába.
175 fokos sütőben, 20 percig sütöttem.
Legközelebb, eper lekvárral fogom elkészíteni. :))
Nagyon szép lett!Nekem is mocorog az agyamban hogy kipróbáljam.Biztos nagyon finom lenne lekvárral is.
VálaszTörlésMónim! Ezek nem is rózsák, ezek szívecskék!!! Csoda klassz lett és biztosan nagyon finom! Gratula!
VálaszTörlés