2010. december 27., hétfő

Stroganoff ragu

Keresztlányomékhoz készültünk karácsonyozni. Hogy ne legyen nagy csúszás az aznapi programban, ezért előző nap meg szerettem volna főzni az ebédünket. Volt a fagyasztóban darált pulykahús, a kamrában zabtejszín, a hűtőben 4 fej gomba. Gondoltam összehozom őket és főzök hozzá tésztát.
Kinyitva a hűtőt, megláttam egy bontott csemege uborkát, egy majdnem üres ketchupos  flakont. A következő gondolatom az volt, hogy sokszor a maradékokból készült ételekből lesznek az emlékezetes lakomák.
Másodpercekkel később eszembe jutott, hogy ezek a maradékok a stroganoff ragu hozzávalói.

Stroganoff ragu
Hozzávalók:
2 dl zabtejszín
4 db nagy gomba
1 fej vöröshagyma
5-8 db csemege uborka
3 evőkanál ketchup
1 evőkanál mustár
só, bors
hús - most 40 dkg darált pulykahússal készítettem

A hagymát apróra vágom, kevés olajon üvegesre pirítom. Hozzáadom a húst, amit fehéredésig kevergetek. Megsózom, megborsozom és fedő alatt félig megsütöm.
A gombát megmosom, kockára vágom és hozzáadom a félig kész húshoz. Amikor a gomba levet engedett, még 5 percig párolom, majd fedő nélkül készre sütöm a hússal együtt.
Az uborkát kockákra vágom. A tejszínt, a ketchupot és a mustárt elkeverem, és az uborkával együtt a húshoz adom.
Alaposan összekeverem, egyet rottyantok rajta és kész.


Tésztával, rizzsel vagy sült krumplival lehet tálalni.
Ketchup helyett, sürített paradicsommal is elkészíthető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails