SZOMBAT
Brokkolikrémleves
Brokkolikrémleves
Hozzávalók:
40 dkg brokkoli
1 nagy szem krumpli
1 fej vöröshagyma
2 dl zabtejszín
só, bors
kevés szerecsendió
A hagymát kevés olajon megdinsztelem, hozzáadom a meghámozott, felkockázott krumplit, felöntöm vízzel és megfőzöm. A brokkolit megpárolom. Aki nem akar külön foglalkozni vele, az nyugodtan főzheti a krumplival együtt.
A zöldségeket a főzőlével és fűszerekkel együtt összeturmixolom, hozzáöntöm a tejszínt és újra felforralom. Ha sűrű, vízzel lehet a megfelelő állagúra hígítani.
A kenyér szeleteket kis kockákra vágom, száraz serpenyőbe teszem, kevés olajjal meglocsolom és megpirítom.
A tej és tojásmentes túrógombócot, már másnap feltettem a blogra. Nagyon nagy sikere volt. Pár darab kimaradt, azt uzsonnára ették meg a fiúk. Az apukájuk nehezményezte, hogy neki csak 1 jutott.
Ha valaki megfőzi, nagyon szívesen várom a véleményeket. VASÁRNAP
Sült csirke babos körettel
Hozzávalók:
6 db felső csirkecomb
10-15 dkg húsos szalonna
2 doboz fehér bab
1/2 doboz bordó bab
1 db piros paprika
4-5 db nagy kelkáposztalevél
1 fej vöröshagyma
2 db babérlevél
kevés rozmaring
só, bors
olaj
A húsokat megsózom, megborsozom. Tepsibe kevés olajat öntök. Beleteszem a húsokat, alufóliával letakarom és 180 fokos sütőben 40 percig párolom, majd 10-15 perc alatt megpirítom.
A szalonnát zsírjára sütöm, a hagymát megpárolom rajta. Hozzáadom a babokat, a kockára vágott paprikát, a fűszereket, és felengedem annyi vízzel, hogy ellepje. A sóval óvatosan bánjatok, mert a szalonna is sós.
Fedő alatt, lassú tűzön addig párolom míg a leve besűrűsödik (kb. 15-20 perc).
Az utolsó öt percben adom hozzá a kelkáposztát. Ezt nem kell puhára főzni, de ne legyen nyers.
A babtól ne ijedjetek meg. Az én gyerekeim sem ették nagy kedvel. A trükk abban van, hogy nekik a köretet összeturmixoltam, így olyan lett mint egy krumplipüré. Azt hitték, hogy ők teljesen más köretet kaptak mint mi. Egy szó nélkül megették.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése