Amikor még nem tudtuk a fiúkról, hogy allergiások és nem kellett diétát tartaniuk, nagyon könnyen megoldható volt az Adventi naptár dolog. Pár száz forintért vettem egy kinyithatós ablakú naptárt, amiben kicsi csoki figurák voltak.
Miután a vizsgálatok ételallergiát igazoltak, akkor is vettem egy ilyen naptárt és...
Kivettem a belsejében lévő csokitartó műanyagot.
Kinyomkodtam belőle a csokikat, így 260 Ft-ért kaptam egy szuper "bonbon készítő formát"
Gőz felett 1 tábla étcsokit felolvasztottam, beletettem 5 dkg növényi vajat, jól elkevertem és teáskanállal beleszedtem a kis formákba. Kitettem a hideg teraszra, amikor megdermedt bekerült a hűtőbe.
A csokit sok féle képpen lehet ízesíteni. Különböző aromákkal, reszelt narancs, citrom héjával, mazsolával, kókusz reszelékkel, mozsárban összetört dióval. Lehet rászórni színes apró cukorkát vagy cukrász gyöngyöt.
Ha a képeket felnagyítjátok, akkor nagyon jól lehet látni a különböző mintákat a formán és a csokin is.
Tényleg ennyire egyszerű lenne, hálásan köszönöm!!!
VálaszTörlésSzépen ki is tudtad venni a formákból amit beleöntöttél?
Szia! Igen, amikor megszilárdult a csoki, csak ki kellett pattintani a formából. :)
Törlés