2010. november 25., csütörtök

Gyrosos pulykafalatok

Gyrosos pulykafalatok
Hozzávalók:
40 dkg darált pulykahús
1 nagy fej vöröshagyma
2 duci gerezd fokhagyma
1 evőkanál Knorr gyros fűszervarázs
olaj

A hagymákat felaprítom, kevés olajon megpárolom. Amikor kész, a sóval, fűszerrel együtt a húshoz adom és alaposan összegyúrom. A húsból kisebb fasírtokat formázok, de lehet gombócokat is készíteni.
10-15 percet állni hagyom, majd serpenyőben bő olajban mindkét oldalát megsütöm.
Vacsorára egy szelet kenyérrel, ketuchuppal nagyon finom.

Készülhet hozzá szója joghurtból fűszeres mártogatós. Vagy adhatunk a joghurthoz pici sót, reszelt citrom héját és levét. De tálalhatod sült krumplival vagy csicsókával (sok benne a kalcium) is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails