2011. január 15., szombat

Tejszínes gombaragu

Tejszínes gombaragu
Hozzávalók:
20 dkg pulykamell
50 dkg gomba
2 dl zabtejszín
1,5 dl natúr szója joghurt
1 kanál kukoricakeményítő
3 teáskanál aprított snidling
1 fej vöröshagyma
3 nagy gerezd fokhagyma
1/2 citrom reszelt héja
olaj


A hagymákat megpucolom, apróra vágom, olajon megpárolom. Hozzáadom a körömnyi nagyságúra felkockázott pulykamellet, megsózom és majdnem puhára sütöm. A húst átteszem egy nagyobb jénai tálba.
A serpenyőben 2-3 evőkanálnyi olajon szintén majdnem készre pirítom a feldarabolt gombát. Sütés közben sóval ízesítem. Amikor a levét 3/4-ig elfőtte szűrőkanállal átszedem a hús mellé.
Egy tálban összekeverem a tejszínt, joghurtot, keményítőt, snidlinget, sót és a reszelt citromhéjat. A szószt ráöntöm a gombás húsra és alaposan elkeverem.
180 fokos, előmelegített sütőben 25 percig sütöm.
Szerintem langyos pirítóssal a legfinomabb. De a gyerekeknek sült krumplival, rizzsel, tojásmentes tésztával vagy kuszkusszal is lehet tálalni.


A receptet Szilvi barátnőmnek köszönöm, akivel évekkel ezelőtt készítettük el ezt az ételt egy kiruccanás alkalmával. Az eredeti recepthez tejszínt használtunk és 1 dl fehérbort. Baráti beszélgetések alkalmával tökéletes egytálétel, amihez a főzéshez használt bort kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails