Hozzávalók:
25 dkg csicseriborsó
1 evőkanál növényi vaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 nagy vagy 2 közepes paradicsom
2 evőkanál citromlé
1 kocka húsleves vagy zöldségleves kocka
1 mokkáskanál őrölt kömény
1 cm-es gyömbér vagy 1 mokkáskanál szárított
fél csokor petrezselyem vagy 2 teáskanál szárított
A csicseriborsót este beáztatom. A leves készülhet konzerv csicseriborsóból is, akkor az áztatással és a főzéssel nem kell bajlódni.
A vajon üvegesre pirítom az apróra vágott hagymákat, majd az áztató lével együtt hozzáöntöm a borsót. Beleteszem a paradicsomot és a fűszereket is. Fedő alatt, néha megkevergetve puhára főzöm.
Amikor a borsó puhára főtt, 2 merőkanállal kiveszek belőle és kevés leves hozzáadásával, botmixerrel összepürésítem. A pürét visszaöntöm a levesbe, ezzel sűrítem. Végül a citrommal ízesítem.
A tetejét apróra vágott petrezselyemmel és piros kaliforniai paprikával megszórva tálalom.
Ha konzerv csicseriborsóból készítitek a levest, akkor csak a felét tegyétek bele a másik fele pürésítés után kerüljön bele.A recept a Nők Lapja Konyha 2011. márciusi számában található meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése