A fényképeket a facebook-on nézhetitek meg.
Erre a sütire a fiúk diétájának első perce óta vágyom. Nagyon imádom és évek óta csak álmodozom róla, hogy milyen élvezet lesz majd az első szeletbe beleharapni.
Erre a sütire a fiúk diétájának első perce óta vágyom. Nagyon imádom és évek óta csak álmodozom róla, hogy milyen élvezet lesz majd az első szeletbe beleharapni.
Hihetetlenül tökéletesen passzolnak egymáshoz a különböző rétegek állagai és ízei. Narancs zselé, krémes túró és a csokis tészta.
Miután a túrós batyuk hatalmas sikert arattak és a kolléganőim sem jöttek rá, hogy a túró tofuból van, nem volt kérdéses, hogy a következő süti ez lesz.
Fanta szelet
Hozzávalók:
tészta:
5 dl zabtej
20 dkg cukor
50 dkg liszt
1 db citrom leve és héja
2 teáskanál vaníliakivonat
2 mokkáskanál szódabikarbóna
12 evőkanál olaj
2 evőkanál kakaópor
túró:
30 dkg tofu
3 evőkanál búzadara
1 evőkanál zabpehelyliszt
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál citromlé
1 dl zabtej
3 evőkanál zabtejszín
25 dkg növényi vaj
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
zselé:
7 dl mirinda
2 csomag Dr. Oetker vaníliás puding
2 evőkanál cukor
A tészta hozzávalóit csomómentesen elkeverem, és sütőpapírral bélelt
tepsiben, 25 perc alatt megsütöm.
A tofut felkockázom és a zabtejszínnel késes robotgépben ledarálom. A zabtejbe beleteszem a cukrot, felforralom, majd hozzáadom a többi hozzávalót. Pár percig főzöm, fedő alatt 5 percig pihentetem.
Amikor már csak éppen langyos, a kis kockákra vágott szobahőmérsékletű vajat habverővel belekeverem.
Amikor a piskóta is elhűlt, egyenletesen rákenem a túrós réteget és 1 órára a hűtőbe teszem.
A mirindás zselét csak ekkor készítem el. 1 dl üdítőben elkeverem a pudingport, a maradékot felteszem melegíteni. Amikor forró, hozzáadom a cukrot, megvárom míg elolvad és a pudingos keveréket is hozzáadom. Folyamatosan kevergetem, 2-3 perc alatt besűrűsödik. Nem kell megijedni a színétől. Először úgy néz ki, mintha tejjel készítenétek, de ahogy sűrűsödik úgy fog szépen feltisztulni és narancs színű zselére hasonlítani.
A zselét is langyosan kell a sütemény tetejére kenni. Ha a puding teteje bőrös lesz az nem fog igazán jól mutatni. Ezt úgy tudjátok elkerülni, hogy folpackot tesztek közvetlenül a krém tetejére, vagy 3-4 percenként megkeveritek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése