2010. november 10., szerda

Adventi naptár készítése

Tudom, tudom, hol van még a december? De ha saját készítésű naptárral akarjátok meglepni a gyerekeket, az bizony időigényes. Kiválasztani a megfelelőt, beszerezni az alapanyagokat és elkészíteni. 
Pontosan 3 hét múlva ki kell nyitni az első csomagot. Hogy ne az utolsó pillanatban kapkodva kelljen elkészíteni az adventi naptárt, csináltam pár mintát ötlet adónak.
Tavaly készítettem egy több évig felhasználható naptárt. Fából kivágtam egy fenyőfát és egy csillagot, lefestettem vizes bázisú festékkel. 24 db facsipeszt is lefestettem egyszínűre, karácsonyi mintás díszeket tettem rá, végül a csipeszeket pillanatragasztóval rögzítettem a fenyőfára. 24 db műanyag kávés poharat bevontam különböző mintájú karácsonyi csomagolópapírral, majd felcsipeszeltem őket.

Az elmúlt héten csináltam más mintákat is, amiket nagyon egyszerű elkészíteni.
Mindkét fajta alapja a wc-papír guriga.




Ehhez ketté vágtam egy gurigát. Köré tekertem egy karácsonyi mintás szalvétát, a végeit lekötöttem cérnával és bevagdostam mintha szaloncukor lenne. Végül azonos színű tollal ráírtam a számot.

A másik fajta egy kicsit macerásabb, de ezekhez sem kell nagy ügyesség, könnyen elkészíthetők.
Kell hozzá wc-papír guriga, színes papír, olló, ragasztó, filctoll, tempera.
Egy kartonlapból (pl. müzlis doboz) ki kell vágni egy karikát, amit a wc-papír guriga egyik végére kell ragasztani, majd az egész gurigát le kell festeni. A kiválasztott mintát ki kell vágni a színes papírból és összeragasztani. Amikor a gurigán megszáradt a festék, fel kell ragasztani rá a figurát. Mindegyikre rá kell írni a számot és már meg is lehet finomságokkal tölteni. 
Szerintem úgy az igazi, ha egy figurából készül mind a 24 darab tartó, de persze lehet őket kombinálni, kinek hogy tetszik.

3 megjegyzés:

  1. Lenyűgőző! Nagyon ügyes vagy!!Nagyon ötletes.
    Én bizony 2 éve vettem egyet amin zsákocskák vannak, azt használjuk minden évben.Szégyenkezős smiley ..

    VálaszTörlés
  2. Nagyon ügyes vagy! Én is minden évben újakkal lepem meg a gyerekeket. Eddig mindig gyűjtögettem az apró kis meglepiket. De három gyereknél az már 3x24 darab kis akármi. Tavaly már 24 db mézecskalácsot idéző filc figurákat kellett megkeresni egy térkép segítségével, és néha akadt valami finomság, apróság a mézeskalács figura mellett. Idén viszont nagyon lusta vagyok, kapnak egy legó adventi naptárat. Pedig már kitaláltunk valami izgalmasat, keresgélős, társasjátékfélét. Ha nagyon belendülünk még azt is kivitelezzük.

    VálaszTörlés
  3. Szia Móni!

    Nagyon jó ötletet adtál. Csodálom a kreativitásod.
    Én is megcsinálom Blankával mihamarabb, hogy gyönyörködhessünk benne.

    További jó ötletdús napokat kívánok.

    Andi

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails