2011. február 23., szerda

Provance-i zöldségleves


Múlt héten a TVpaprikán láttam a következő receptet. Nagyon dicsérték a levest és többször megemlítették, hogy ha valaki belekóstol úgy érzi majd, hogy a tavasz összes íze benne van. Mivel a fiúk folyamatosan azt kérdezgetik, hogy mikor lesz már tavasz, gondoltam jól fog nekik esni.

Provance-i zöldségleves
Hozzávalók:
1 szál póréhagyma
1 fej vöröshagyma
3 szál újhagyma
3 nagy gerezd fokhagyma
2 db répa
2 db krumpli
25 dkg zöldbab
1 doboz hámozott paradicsom konzerv
5 dkg kisebb darabokra tört tojásmentes spagetti
1-1 teáskanál kakukkfű, rozmaring
1 db húsleveskocka
olaj

A póréhagymát, vöröshagymát, fokhagymát apróra vágom és 2 evőkanál olajon megdinsztelem.
A krumplit, répát egyforma kockákra vágom. A hagymákat felengedem vízzel, hozzáadom a leveskockát és a répát, majd fedő alatt 10 percig főzöm. 10 perc után hozzáadom a krumplit  a mirelit babot és tovább főzöm.
Amikor 5 perc van a zöldségek főzési idejéből, hozzáadom a zöldfűszereket, a tésztát és a paradicsomot. A paradicsomból kinyomom a levét és felkockázom.


A levest bazsalikom pesto-val kell tálalni. Mivel pesto alapja a parmezán, ezért ez csak a mi tányérunkat díszítette, a fiúk nem kaptak belőle.

1 megjegyzés:

  1. Kedves Mónika! Nagyon örülök a nevezésednek az Online Vacsoracsatában! Hamarosan indul a 2. forduló! A követőd lettem és én is örülnék Neked! :)))))
    Üdv,
    Kutya és Konyha

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails