2011. február 11., péntek

Pénteki rovat - HÉTVÉGI MENÜAJÁNLAT

Most nincs se leves, se édesség. A fiúk szombaton megint burgonyás póréhagyma levest kértek. Vasárnap pedig annyi mindent kellett elintéznem, annak is örült, hogy legalább erre az egy fogásra jutott időm.
Süteménynek ajánlom a héten készült brióst.

SZOMBAT
Mézes - gyömbéres csirke
Hozzávalók:
6 db csirke felsőcomb
3 evőkanál méz
2 evőkanál szójaszósz
2 nagy gerezd fokhagyma
5 cm-es, ujjnyi vastag gyömbér
1 evőkanál szezámmag
olaj

A szósz hozzávalóit összekeverem. A gyömbért és a fokhagymát belereszelem.
A tepsi alját kikenem 2 evőkanál olajjal. A húsokat megsózom és beleteszem a tepsibe a bőrös felükkel lefele. A szósz felét rákenem a húsokra, majd megfordítom őket és a bőrös felüket is megkenem. A tepsit lefedem alufóliával.
180 fokos előmelegített sütőben 30 percig sütöm, majd a fóliát levéve a húsok mindkét oldalát 10-10 percig pirítom.
A kész húsokat tányérra szedem és megszórom őket szezámmaggal.


VASÁRNAP
Tejszínes - tavaszi fűszeres spagetti
Hozzávalók:
40 dkg darált hús
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 dl zabtejszín
1 evőkanál tavaszi fűszerkeverék
tojásmentes spagetti

A hagymákat megpucolom, felkockázom és olajon megpirítom. Hozzáadom a húst, megsózom és fedő alatt puhára sütöm. Amikor kész, hozzáadom a fűszert és a tejszínt. Alaposan összekeverem és felforralom.
A tojásmentes spagettit lobogó sós vízben megfőzöm és leöblítem.
A tésztát tányérokra szedem és rákanalazom a szószt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails