Már sok oldalon olvastam a croissant készítéséről. A legegyszerűbben Limaránál volt elkészítve. De megtalálható még itt és itt is.
Viszont az ő receptjében is volt tojás. Mivel csak 1 db kell, ezért ezt én most is kihagytam és megpróbálkoztam a recepttel.
Vajas kifli - croissant
Hozzávalók:
60 dkg liszt
2 dl növényi tej
1,2 dl növényi tejszín
5 dkg növényi vaj
1 csomag szárított élesztő
2 teáskanál só
1 teáskanál cukor
kenéshez:
15 dkg növényi vaj
1 evőkanál liszt
2 dl növényi tej
1,2 dl növényi tejszín
5 dkg növényi vaj
1 csomag szárított élesztő
2 teáskanál só
1 teáskanál cukor
kenéshez:
15 dkg növényi vaj
1 evőkanál liszt
A nedves hozzávalókat meglangyosítottam. A tészta közepébe mélyedést készítettem, beletettem a cukrot, élesztőt és ráöntöttem a tejet. 5 perc múlva hozzáadtam a többi hozzávalót és összegyúrtam a tésztát.
Lisztes felületen 1 cm vastagra nyújtottam és rákentem a liszttel elkevert vajat. A hosszabbik oldalánál fogva feltekertem és hűvös helyen 1 órát kelesztettem.
Amikor lejárt az egy óra, külön-külön kinyújtottam a tésztákat. Mindkettőt 8-8 darab háromszögre vágtam, majd a hosszabbik végüknél fogva feltekertem. Zsírpapírral bélelt tepsibe tettem a kifliket és másnap reggelig, konyharuhával letakarva, betettem a hűtőbe.
Reggel hideg sütőben, 180 fokon, 30 percig sütöttem őket.
Isteni finom lett. A kiflik belülről nem lettek levelesek, de az ízük tökéletesen olyan volt, mint a bolti croissant.
Én is próbáltam így, tényleg finom! De nekem sem lett leveles, gondolom a növényi margarin miatt.
VálaszTörlésSzia, nézz be hozzám egy Baráti ölelésre! :)
VálaszTörlés