Már párszor írtam a rántott hús készítéséről, amik nagyon hasonlítanak az eredetihez.
Na de a mostani, felülmúlta minden várakozásomat. Kinézetre, állagra és ízre tökéletes megfelelője a tojással, zsemlemorzsával készülő rántott húsnak.
Évekkel ezelőtt, amikor még én is az interneten kutakodtam tej és tojásmentes receptek után olvastam, hogy folyadékot étkezési keményítővel elkeverve lehet a tojást helyettesíteni.
Szombaton a férjem kérlelt, hogy rendes rántott húst szeretne enni. Hosszú idő óta most először kért meg, hogy készítsek két féle ételt. Beadtam a derekam, nem csak a fiúk élvezhetnek elsőbbséget. De vasárnap reggel ébredéskor beugrott a tojás helyettesítéséről olvasottak. Gondoltam próba szerencse.
Rántott hús
Hozzávalók:
3 tenyérnyi nagyságú hússzelet
4 evőkanál szójajoghurt
1 teáskanál keményítő
zabpehelyliszt
zsemlemorzsa
só
olaj
A hússzeleteket kiklopfoltam, megsóztam. A joghurtot csomómentesen elkevertem a keményítővel és egy csipet sóval. A lisztet és a zsemlemorzsát egy lapos tányérba öntöttem. Mivel nehezen elérhető a tej és tojásmentes zsemlemorzsa, én ezt is itthon készítem el. A szikkadt vizes zsemlét felkockázom, 1 napig hagyom száradni, majd késes robotgéppel ledarálom.
A húst megforgatom a lisztben, utána a joghurtban, végül a zsemlemorzsában.
Forró olajban kisütöm, papírtörlőn leitatom.
Szerintem a natúr szójajoghurtot lehet zabtejszínnel vagy más növényi tejszínnel, joghurttal helyettesíteni.
Szia, Amit én szoktam venni panírmorzsát tej és tojásmentes. Amíg ezt nem találtam meg én is itthon csináltam. Remélem tudtam segíteni.:)
VálaszTörlésA brióst kipróbáltam csak más töltelékkel isteni lett. :)
http://gabonatej.blogspot.com/2011/01/fozeshez-hasznalom-meg-nem-teljes-lista.html
Nagyon örülök, hogy megsütötted, de leginkább annak, hogy ízlett.
VálaszTörlésNálunk a fiúk minden nap könyörögnek érte. :)
Na és a férjed mit szólt? :-)
VálaszTörlésA férjem az első falat után felkiáltott:
VálaszTörlés- Éljen, megint ehetünk rántott csirkecombot!
Vasárnap biztosan az lesz az ebéd. :))