Ezt a receptet Gesztenyénél és Piszkénél találtam. Mivel a férjem rajong a zserbóért, ezért biztos voltam benne, hogy egyszer kipróbálom.
Nem is húztam sokáig az időt, két nap múlva vasárnap megsütöttem. Nagy sikere volt.
Mini zserbó
Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg növényi vaj
15 dkg cukor
1 teáskanál vanília aroma
1 nagy csipet só
Töltelék:
10 dkg darált dió
3 evőkanál sárgabarack lekvár
Máz:
10 dkg étcsoki
5 dkg növényi vaj
A vaj kivételével az összes hozzávalót beletettem egy késes robotgépbe. A hűtőből kivett vajat felkockáztam, hozzáadtam a liszthez és fél perc alatt összedolgozta a gép.
Hurkát formáztam belőle, becsomagoltam folpackba és egy éjszakára betettem a műtőbe.
Másnap egyenlő darabokra vágtam, vizes kézzel gombócokat formáztam belőlük és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem.
A megdarált diót összekevertem a lekvárral.
180 fokos sütőben 10 percig sültek. A keksz színe fehér marad, de így a jó. Így lesz másnap is finom omlós a tészta.
hűűűűha... imádom a blogod, mondtam már? Bár nálunk a dió helyett is kell majd valami más, de megoldom :D
VálaszTörlésLina!
VálaszTörlésKöszönöm!
Bearanyoztad a napom! :)))))