Imádjuk a focaccia-t. Ez egy olasz kenyér lepény, amit eredetileg fokhagymával és zsályával ízesítettek. Mi a zsályával és a tárkonnyal hadilábon állunk, nekünk nem ízlik ez a két fűszer.
Régebben egy olasz főzőműsorban láttam töltött pizzát készíteni. Akkor megígértem magamnak, hogy valami hasonlót készítek.
ÉS, eljött az idő. A tészta reform, mert teljes kiőrlésű rozsliszt is került bele.
Töltött focaccia
Hozzávalók:
25 dkg liszt
20 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
1 cs. szárított élesztő
1 cs. szárított élesztő
2 dl víz
2 teáskanál só
2 evőkanál olíva olaj
töltelék:
sonka
koktélparadicsom
bazsalikom
A tésztát meggyúrtam, és fél órát langyos helyen pihenni hagytam. Újra átgyúrtam, 4 részre osztottam, 5 percet pihentek.
A gombócokat kerek formára nyújtottam. A felükre rátettem a tölteléket, ráhajtottam a tészta felét és a szélét megnyomkodtam az ujjaimmal.
Zsírpapírral bélelt tepsibe tettem őket és még 30 percet keltek. Mielőtt a sütőbe tettem volna, egy fakanál nyelével mélyedéseket nyomtam a tetejére, majd meglocsoltam olíva olajjal. Mert ugye a focaccia így néz ki.
egyszerűen csodás :)
VálaszTörlésKöszönöm! :)))
VálaszTörlésKedves Móni!
VálaszTörlésSzoktam olvasni és kipróbálni a receptjeidet (lányom is tejallergiás)
nagyon jók, finomak és könnyen megcsinálhatóak!
Viszont a focaccia hozzávalóiból nem hiányzik az élesztő?
mert nekem anélkül sikerült megcsinálni és nem lett az igazi, így gondolom kellett volna bele, főleg, mert kelnie kell a tésztának, csak először felületesen olvastam így ezt már csak akkor olvastam, mikor meg voltak már töltve. :(
Kedves Luca!
VálaszTörlésDe, igazad van! Rettentően sajnálom!!!
Már pótoltam is.
Remélem a többi recept nem okozott csalódást.