Nekem ez az üvegbe zárt NYÁR.
Kaptam egy nagy csokor bazsalikomot a szomszéd nénitől. Mi más is készülhetett volna belőle mint pesto.
Bazsalikom pesto
Hozzávalók:
1 nagy csokor bazsalikom
1 nagy marék pirított kesudió
1 nagy gerezd fokhagyma
olívaolaj
só
A leveleket leszedtem a száráról. Aprítóba tettem.
A kesudiót száraz serpenyőben megpirítottam. Amikor elhűlt, ezt is beletettem az aprítóba a fokhagymával együtt, és nyakon öntöttem egy jó adag olajjal.
Összeturmixoltam, szaliciles, meleg vízzel kiöblített üvegbe tettem.
A hűtőben 1-2 hétig biztosan kitart.
Az olajból annyi kell, hogy sűrű paszta állagot kapjunk, kb. 1dl.
Nekünk szülőknek kecske krémtúróba kevertem bele, és ezzel kentem meg a kenyeret.
A fiúknak a szendvics tetejére kentem vékonyan.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése