2011. január 2., vasárnap

Tej és tojásmentesen IS elkészíthető ételek gyűjteménye más oldalakról

Minden kedves olvasómnak, látogatónak Boldog Új Esztendőt Kívánok!

Ebben a bejegyzésben nem az én saját magam által készítette ételekkel szeretnélek köszönteni benneteket az új esztendőben.
Van pár kedvenc oldalam, ahol szívesen időzöm. Ezekben a blogokban nem tejmentesen, tojásmentesen készülnek az ételek, de pici változtatással ugyanaz a finomság elkészíthető.
Ezekkel a receptekkel szeretnélek benneteket segíteni és rávilágítani arra, ami a vesszőparipám, hogy merjetek próbálkozni olyan receptekkel is, ahol a hozzávalóknál tej, tojás vagy valamilyen egyéb tejtermék is szerepel.

Az egyik kedvencem Limara oldala. Itt találjátok meg a csokis-gesztenyés sodort kiflit.
A tésztánál tej helyett növényi tejet, a tejföl helyett növényi tejszínt használhattok. A tojást hagyjátok ki.
A tölteléknél  a tejszínt, növényi tejszínnel kell helyettesíteni. A vaj helyett növényi vajat, Ligat, Lincot vagy bio boltban kapható növényi vajat tegyetek bele.
Én a sütemények tetejét zabtejjel szoktam megkenni. Nagyon szép barnák lesznek tőle. De ha elmarad az sem gond, mert a tészta cukortartalma miatt, biztosan nem marad fakó fehér színű.
Még karácsony előtt szerettem volna felrakni az oldalra a gubakifli receptjét. Mivel nekem nem volt időm elkészíteni, ezért ez elmaradt, de most pótlom.
A tejet és a vajat itt is növényi tejjel és vajjal lehet helyettesíteni.
Nagy kedvencem a hókifli. A margarint növényi vajjal, a tejfölt növényi tejszínnel lehet kiváltani.
És jöjjön pár pékárú receptje. Császárzsemle, itt is a tejet és a vajat kell növényivel pótolni. Hamburgerzsemle, a tejet megint kilehet váltani növényi tejjel, a joghurt helyett szója joghurtot használok. A zsömlék tetejét növényi tejjel kenem meg és így szórom meg a szezámmaggal.

3 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen Mónika!:)

    VálaszTörlés
  2. Szia Móni!
    Gyakran olvaslak,mivel gyerekeim allergiái miatt mi is -többek között- tej- és tojásmentesen sütünk főzünk.ez a limara oldaláról átvett hókifli érdekelne,mert az nálunk is nagy kedvenc��!att szeretném megkérdezni,hogy a tejfölt hogy helyettesíted a tejszínnel?a tejfölnek van "térfogata" ezért nem tudom,hogyan legyen.egyszerűen ugyanannyi tejszínt beleteszek és kész?
    Bocsánat a buta kérdésért,
    Köszönöm:Gabi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Mindig u.a. teszek a helyettesítő alapanyagból, mint az eredeti receptben megadott mennyiség. Ritkán van, hogy nem áll össze a tészta, akkor kicsit teszek még bele.

      Törlés

Related Posts with Thumbnails