2011. február 20., vasárnap

Tej, tojás, gluténmentes ételkiszállítás


Az oviban kiderült, hogy 3 héten keresztül csak laktózmentes tejet küldtek a gyerekeknek és az ovi személyzete ezt oda is adta a gyerekeknek.
Hogy derült ki? Az egyik kisfiú nagyon hevesen reagál a tejfehérjére. Az anyukája a lelkére kötötte, hogy bármilyen tejet adnak, ne igya meg. Így a három hét után neki csak akkor lettek tünetei, mikor tejbegríz volt a reggeli. Estére már nagyon csúnyán köhögött. Másnap reggel az anyukája rákérdezett a dadus néninél, hogy biztosan betartották-e a diétát? Ekkor behozta a dobozos laktózmentes tejet, hogy már egy ideje ezt kapják az étel kiszállítótól.
Ott voltam én is, nagyon ideges lettem. Egyszerre összeállt nekem is a kép. Tomi pont 3 hete betegeskedett, kicsit köhögött, de azt a közösségben töltött idő számlájára írtam. 2 hét után nagyon kevés vizes orrfolyása is lett, de én még akkor sem gyanakodtam. Az ebédes papírra, zabtejet, rizstejet írtak ki, így eszembe sem jutott, hogy az étellel lehet a gond. Az orvosunkkal azt is megbeszéltük, hogy valószínű a diéta mellett is jelentkező légúti tünetei miatt felírt Aerius szirup ( fél éve kapja) elnyomta a tüneteit.
Ez az eset már a sokadik, nem írom le a többi előzményt.
Ezért nagyon megörültem, mikor kiderült, hogy van egy ételkiszállító cég, akik tej, tojás és gluténmentes ételeket készítenek és szállítanak ki.


Rendeltem tőlük, 1 hét alatt csak a gyümölcsleves volt rossz, de az ehetetlen volt. A többi ételt gusztusosan tálalták és ízletesek is voltak.
Mindenkinek csak ajánlani tudom.


Mivel az ételekkel elégedettek voltunk, a férjemmel úgy döntöttünk, hogy lemondjuk az oviban az ebédet és a Spekotól rendeljük a továbbiakban. Igaz drágább (kis menü 670Ft) mint az óvodai díj, de így nyugodtak lehetünk. A hátránya nem csak az árában van, de a reggelit és az uzsonnát is nekünk kell vinni, ez még több költséggel jár.
 

3 megjegyzés:

  1. Nekem ezért jár többek között magánoviba a gyerek, kissebb bakik még így is vannak. De legalább tejet, kalácsot, meg ilyen dolgokat, amik egyértelműen tartalmaznak tejet, nem kap. Sajnos sokan nem veszik komolyan a tejallergiát,azt hiszik csak felfújjuk a dolgot

    VálaszTörlés
  2. Mi már hallottunk róluk, csak sajnos hozzánk nem szállítanak:-( Falun lakunk...

    VálaszTörlés
  3. Nekem a 3. kisfiam tej-, tojás allergiás. Tőlem örökölte a dolgot. A bölcsiben kell megoldani az ebédet, tízórait.
    Én születésem óta vagyok allergiás (ekcémában jön ki nálunk) 33 évesen kimutatható lett végre, hogy mi okozza. Ha nem eszem tojást, tejet (kazeint), akkor nincsen bőrtünetem, illetve nem fulladok meg. Nekem rengetem tapasztalatom van. Sok orvos azt tanácsolta, ezzel együtt kell élni, de addig kerestem az okát, amíg meg nem találtam. Bea

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails