2011. május 31., kedd

Gyermeknapi torta Mamócától


Ezt a tortát,  férjem anyukája készítette a fiúknak gyereknapra.
A torta hozzávalóit itt találjátok meg. Annyi változtatással, hogy 30 dkg lisztből készült.

Elkészítése:
A kikevert tészta 2/3 részét beleöntitek a tortaformába. A maradék tésztához hozzá kell keverni 2 evőkanál kakaóport. A vaníliás rétegre egy fél üveg kimagozott, félbevágott cseresznyét vagy meggyet egyenletesen el kell osztani, majd erre kell a csokis tésztát ráönteni.
Mivel a gyümölcs biztosan enged levet, ezért a sütési idő több lesz. Szerintem 20 perc után takarjátok le a torta tetejét alufóliával, így az nem fog megégni, és még 5-10 percig süssétek.
Amikor a torta kihűlt, a formában kell hagyni és úgy kell a krémet rákenni a tetejére. Végül 1 tábla étcsoki tortabevonóval lekenni a tetejét és az oldalát. 
Mamócának nem tetszett a torta oldala, így arra díszítésnek rátette, a cukrász diszkontban vásárolt ostya szívecskéket.


 Krém
Hozzávalók:
6 dl szója tej
2 csomag vaníliás puding
10 dkg cukor
15 dkg növényi vaj

A tejet összefőzte a pudingporral. Amikor langyos belekeverte a cukrot és a vajat. Ettől hihetetlen könnyed, habos állagú lett a krém.

5 megjegyzés:

  1. Ügyes anyósod van, nagyon finom lehetett a torta.

    VálaszTörlés
  2. Egy kérdésem lenne: Nekem a zabtejjel készített puding minden esetben egy lötty lett, azaz nem sűrűsödött meg..
    Mit csinálok rosszul?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Én pedig azt szeretném kérdezni tőled, hogy a főzős vagy a főzés nélküli változatot készíted a pudingból?
      Növényi tejjel csak a főzőset lehet elkészíteni. De az u.olyan tökéletes lesz állagra, mint amit normál tejjel készítesz.
      Sok sikert!:)
      Szép napot!:)

      Törlés
  3. Szia.Köszönöm a gyors választ.Főzőset készítek.Érdekes ,mert a bioboltban is kérdeztem hogy miért nem sikerül a normális puding állagot elérnem..mondta az eladó..hogy tejsodóhoz hasonló híg változatot tudok csak elérni zabtejjel.A bölcsiben is több szülőnek ez volt a problémája.Később szereztem kukoricakeményítőből készült pudingot..-nem igazán volt finom íze- de állagra olyan volt mint a normális puding.
    Újra megpróbálom..
    Köszönöm.-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Sajnos nem tudok mit mondani.
      Az én tapasztalatom az, hogy a zabtejjel készült pudingjaim u.olyanok mint a boci tejjel készültek.
      Állagra, ízre is!!! Még soha nem főztem olyat, ami híg lett volna. Rizstejjel jártam így, de akkor nem fél literrel kell megfőzni, hanem csak 4 dl-el.
      Hívj fel!
      0630-367-0374
      Hol laksz? Ha Szegeden vagy környékén, akkor összetrombitálok megint pár embert, és tarthatunk egy közös főzést, sütést.
      A blogon szereplő összes receptet megfőztem, látod a képeken az állagukat, színüket is. Nincs nagy különbség a normál ételekhez képest. Nem igaz, hogy csak híg pudingot lehet főzni vagy, hogy nagyon kevés ételt lehet elkészíteni.
      Hívj fel! :))
      Szép napot!

      Törlés

Related Posts with Thumbnails