Spárgás lepény sült csirkével
Hozzávalók:
1 doboz natúr szójajoghurt
1 nagy gerezd fokhagyma
50 dkg spárga
1 csomag fekete erdő sonka (nem használtam el az egészet)
1/4 piros kaliforniai paprika
lepény:
25 dkg liszt (fele finom liszt, fele teljes kiőrlésű)
1,5 dl víz
1/2 csomag szárított élesztő
1 teáskanál só
1 nagy csipet cukor
2 evőkanál olaj
1 evőkanál burgonyaszirom
1 késhegynyi aszkorbinsav
hús:
fejenként 1 nagy szelet csirkemell
só
kevés olaj
A lepényhez a lisztet kimértem, mikrosütőben meglangyosítottam. Az élesztőt, a cukrot elkevertem a langyos vízben. Amikor az élesztő megkelt a többi hozzávalóval együtt beletettem a lisztbe és összegyúrtam. Langyos helyen fél órát kelesztettem.
Közben a spárgát megmostam, majd a szárának az alsó fás részét letörtem. A sonkákat hosszában kettévágtam és 1 spárgára, 1 fél sonkát rátekertem. A joghurtba belereszeltem a fokhagymát és jól összekevertem. A paprikát kis kockákra vágtam.
Miután a tészta megkelt, még egyszer átgyúrtam, majd lisztes felületen tepsi nagyságúra nyújtottam úgy, hogy minden oldalán legalább 1 cm-es pereme legyen.
A tepsit kibéleltem sütőpapírral, beletettem a tésztát, megkentem a joghurttal, egymás mellé tettem a sonkába tekert spárgát, végül megszórtam a paprikával.
200 fokos sütőben, 25 percig sütöttem.
A húst felszeleteltem, megsóztam, és kevés olajon bordás serpenyőben kisütöttem.
Ötlet:
A lepényt lehet csak finom lisztből is készíteni. Az aszkorbinsav és a burgonyaszirom elhagyható.
A szója helyett lehet rizs vagy zabtejszínt használni.
Nagy örömmel látom, hogy próbát tettél a teljes kiőrlésű liszttel!:-)
VálaszTörlésA gyerkőc jól van a műtét után?
Nagyon örvendek ennek a spárgás ötletnek...
VálaszTörlésSzép és kellemes hetet kívánok.
Szeretettel:Hajnalka
Siccike!
VálaszTörlésKöszönjük, már jobban van. Igaz még nem mehet oviba, nagy a sebe, nehezen gyógyul.
A teljes kiőrlésűvel már régóta szoros a kapcsolatunk. Majd igyekszem több receptet feltenni. :)
Phaedra!
Neked is minden szépet kívánok!
Én is szoktam hozzád járni! :)