A tökmagos bagett sütésének ötlete Magditól ered. Nagyon szeretek hozzá benézni. Ő főz, a férje fényképez. Na de milyen képek? Csodálatosak, a Mindennapi ételeink blogon lelki feltöltődést eredményez a képek nézegetése.
Magos bagett
Hozzávalók:
20 dkg liszt
10 dkg rétes liszt
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
2 evőkanál burgonyaszirom
2 csapott teáskanál só
1 teáskanál méz vagy cukor
1 cs. szárított élesztő
2,5 dl víz
3 evőkanál olaj
1 marék tökmag
1 marék napraforgó mag
1 marék szezámmag
A liszteket öszekeverem a sóval és mikróban meglangyosítom. Közepébe mélyedést készítek beleszórom az élesztőt, beleteszem a cukrot vagy mézet és ráöntöm a langyos vizet.
Amig kel az élesztő, a tökmagot robotgépben ledarálom, és a többi maggal együtt száraz serpenyőben pár perc alatt megpirítom.
Amikor az élesztő már úgy méz ki mint egy fej karfiol, beleszórom a tálba a többi hozzávalót és bedagasztom a tésztát.
Langyos helyen 30 percig kelesztettem, majd újra átgyúrtam.
A második gyúrás után két egyenlő részre osztottam és 3-4 percig pihentek. A pihentetés azért szükséges, mert akkor könnyebben nyújtható, formázható a kelt tészta, nem fog visszaugrani.
Formázás után, sütőpapírral bélelt tepsibe tettem, konyharuhával letakartam és még 20 percet kelesztettem.
175 fokos sütőben, 22 percig sültek. Néztem az órát. :)))
Guszta!
VálaszTörlésKoszonom a kedves dicseretet :-) Ma erre a mondatodra: " Na de milyen képek? Csodálatosak, a Mindennapi ételeink blogon lelki feltöltődést eredményez a képek nézegetése." epp alaposan racafoltunk...a lasagne egyszeruen nem akarta, hogy lefotozzuk :-)
VálaszTörlésGabi!
VálaszTörlésKöszi! :)
Magdi!
Éééés, még így is jó! :)