2012. február 16., csütörtök

NÖVÉNYI MASCARPONE szójajoghurtból

Laci az orosz fonat receptjénél említette, hogy ő házilag készíti el a mascarponét, tejfölből.
Gondoltam egy nagyot, ha Lacinak sikerült, nekem is sikerülhet. De ugye a tejallergia miatt nem lehet a szokásos alapanyagokat használni. 
Summa summarum azt gondoltam ki, hogy szójajoghurtból én is megpróbálhatnék mascarponét készíteni.
És lám sikerült. :))))


2 doboz szójajoghurtot beleöntöttem egy vászonzsákba. A hűtőben felkötöttem az egyik rácsra, alátettem egy bögrét és 3 napig csöpögni hagytam.
A képen tökéletesen látszik, hogy egy nagyon tömör, sűrű krémszerű anyagot kaptam. 
Tááátááám, elkészült a növényi mascarpone. :))))

5 megjegyzés:

  1. De nagyon ügyes vagy!! Mint mindig és még mindig!:-))

    VálaszTörlés
  2. Kedves Mónika!

    Először is szeretném megköszönni Neked, hogy segítséget nyújtasz ehhez a könnyűnek éppen nem nevezhető állapotnak a kezeléséhez! (Bár a sok ötlettel és a receptekkel kezdek már fellélegezni.)
    Bennem egyetlen kérdés merül fel a helyettesítő termékek többségével kapcsolatban. A szója... Sok helyen olvasom, hogy a szója génkezelt, nem egészséges, stb.... Neked mi a véleményed erről? A bioboltos termékek garanciát jelentenek? Válaszodat előre is köszönöm!
    Kriszti

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    A génkezelt dolgokról nem sokat tudok, ennek egyáltalán nem néztem utána, csak ezt azt hallok róla.
    A bio boltokban biztosan szívesen tájékoztatnak ha kérdéseid vannak.
    Van egy ismerősöm, aki éppen erről tanul. Megkérdezem, és leírom az ő válaszát. :)

    VálaszTörlés
  4. Kedves Mónika! Ezt Joya szójamentes kókuszjoghurtból is meg lehetne próbálni? Köszönöm előre is! Kriszti

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails