Az előző bejegyzésben megosztottam veletek a növényi mascarponém titkát.
Így itt már csak a felhasználását írom le.
Miután kisült a rizsfelfújt, izgatottan vártam, hogy a megfelelő hőmérsékletre hűlve megkóstolhassam.
Nagyon kellemesen csalódtam. Az íze, az állaga végre olyanra sikeredett, mint a tejes, tojásos változata. A felvágott kockák nem estek szét, nem is száradt ki. A lehető legtökéletesebben volt krémes állagú.
Rizskoch
Hozzávalók:
2 dl rizs
9 dl növényi tej (zabtejet használtam)
1-1 kanál cukor, nyírfacukor
1 nagy csipet só
2 evőkanál liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1 db vaníliarúd
1 citrom reszelt héja
A rizst feltettem annyi tejjel főni, ami egy ujjnyira ellepi a rizst. Főzés közben kavargattam, és ahogyan a rizs szívta fel a tejet úgy pótoltam. Ehhez én 6 dl tejet használtam el. Ekkorra meg is puhul a rizs. A tűzről levéve hozzákevertem 1 dl tejet, alaposan elkevertem és fedő alatt hagytam 20 percet pihenni.
Amikor langyos hozzákeverek még 2 dl tejet, a mascarponét, a lisztet és a szódabikarbónát.
Zsírpapírral bélelt tepsibe tettem, és 175 fokon 30 percig sütöttem.
Mivel egy kicsit nagyobb tepsibe (30x22) tettem a rizses tésztát, ezért az enyém egy kicsit laposra sikeredett.
Lekvárral és porcukorral megszórva tálaltam. De lehet hozzá csinálni vanília vagy csoki öntetet is.
Nagyon örülök, hogy feltetted ezt a receptet, mert már egy hete azzal nyúz a kicsi, hogy csináljak magunknak is rizskoch-ot. Nekem is mindig szétesett, azért kanállal elfogyott.
VálaszTörlésHolnap megsütjük!
Kíváncsian várom a beszámolódat, hogy nektek hogyan sikerült, és hogy mennyire ízlett a kicsinek.
TörlésSzia Mónika!
TörlésElkészült már a második adag rizskoch, ISTENI!! Végre mi is tudunk enni ilyesmit. 25X21-es tepsikben sütöttem, jó közepesen magasak lettek. Holnap az oviban ez lesz az uzsonna! (feltéve, ha nem eszi meg addigra)
Ezer hálám érte!
Üdv: Magdi
Szia Magdi!
VálaszTörlésOlyan jó volt olvasni a soraidat. Nagyon örülök!
Szombaton nálunk is elkészült a második adag (a fiúk kérték).
Mivel 1 nap alatt nem tudtam megcsinálni a "mascarponét", ezért egy újabb receptet találtam ki.
Ha lesz időm felteszem még ma. :)